Diagnose van uw woning?


Bel of doe een aanvraag

T. 011 350 780

Subsidie Spouw- & muurisolatie

Spouwmuurisolatie

De subsidies van uw netbeheerder voor spouwmuurisolatie in een bestaande woning of gebouw bedraagt 5 euro/m². Isolair stelt het volledige subsidiedossier op punt en stuurt dit per post naar u op. Na ondertekening van de documenten dient u het dossier nog enkel op te sturen naar uw netbeheerder.

Voorwaarden

De premie is enkel geldig voor bestaande woningen, wooneenheden of woongebouwen die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006. De spouwmuurisolatie mag enkele geplaatst worden door een aannemer.

 

De open spouwmuur heeft een minimale breedte van 5 cm en moet volledig worden opgevuld met isolatiemateriaal.

De lambda λ * moet lager zijn dan 0,065 W/mK, de lambda λ van onze grijze Eco-Eps parels is 0,032 W/mK en is dus een zeer goede en volwaardige isolatie.

 

De premieaanvraag is alleen geldig samen met een kopie van de factuur (geen offerte, leveringsbon, kasticket of proforma factuur) voor de plaatsing van het isolatiemateriaal met vermelding van het merk, het type, de soort, het aantal m², de Rd-waarde of warmteweerstand, de dikte, de lambdawaarde (spouwmuur), de datum van uitvoering en de kostprijs van de isolatie en plaatsing.

 

Voor spouwmuurisolatie, geplaatst na 30 juni 2012, bevat de premieaanvraag eveneens een kopie van de Verklaring van overeenkomstigheid met STS 71-1.

 

Verbeterings- en aanpassingspremie

Mogelijk komt u in aanmerking voor de verbeterings- en aanpassingspremie van 1.500 €. Uw inkomen mag drie jaar voor de aanvraag niet meer bedragen dan 29.000 euro, per persoon ten laste mag u hier 1.500 € bijtellen. Voor verhuurders ligt de inkomengrens op 57.460 €. De woning moet minstens 25 jaar oud zijn en de offerte incl. BTW moet hoger zijn dan 3000 €.

 

Muurisolatie

Voor het na-isoleren van de buitenmuur geeft jouw distributienetbeheerder een premie van € 15,00 per m².

 

Belangrijkste voorwaarden:

 

  • Het geplaatste isolatiemateriaal heeft een thermische weerstand R die gelijk is aan of groter dan 2,00 m²K/W
  • Voor bestaande woningen, woning is aangesloten op elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006
  • Geplaatst door een aannemer
  • Nieuw in 2014 is de combipremie voor muurisolatie samen met nieuwe ramen in hoogrendementsglas. Als u deze werken samen laat uitvoeren, wordt de premie voor het nieuwe glas vermenigvuldigd met 4. Dit betekent een premie van €48 tot €60 per m². De premie voor muurisolatie blijft dezelfde, €15 per m².

 

Meer info?

www.premiezoeker.be

www.energiesparen.be

www.ibgebim.be

www.energie.wallonie.be

www.infrax.be

www.eandis.be