Diagnose van uw woning?


Bel of doe een aanvraag

T. 011 350 780

Meer weten over mogelijke isolatiesubsidies?

Zoldervloerisolatie

// Sneller en voordeliger dan dakisolatie én meer besparen

Bespaar in installatie, materiaal en energieverbruik

Gebruikt u uw zolder alleen als berging? Of zelfs helemaal niet? Dan kunt u met zoldervloerisolatie maar liefst drie keer besparen. Ten eerste gaat het aanbrengen ervan sneller dan bij dakisolatie. Ten tweede is er minder isolatiemateriaal voor nodig. En omdat de isolatie onderaan de zolder zit wordt die niet langer mee opgewarmd met de rest van uw woning. Uw energieverbruik daalt dus gegarandeerd.

Soorten zoldervloerisolatie

Welk het meest geschikte materiaal is om uw zoldervloer te isoleren hangt in belangrijke mate af van de constructie. Glaswol of rotswol is bijvoorbeeld heel geschikt om aan te brengen tussen een vloer van houten kepers. Al is het in dat geval niet altijd even makkelijk om het noodzakelijke dampscherm aan te brengen. Dat moet namelijk aan de onderzijde, de warme kant, zitten.

Op een betonnen vloerplaat isoleert u beter met isolatieplaten uit PUR of PIR (zie ook zolderisolatie). Die zijn drukvast, zodat u er gerust spullen op kunt opbergen. Ze nemen bovendien minder plaats in omdat de isolatiewaarde ervan hoger is dan die van isolatiedekens uit glas- of rotswol. Door twee lagen isolatieplaten kruislings over mekaar te plaatsen krijgt u een dikke isolerende laag waarvan de naden automatisch worden afgedicht door de boven- of onderliggende platen. Ook het aanbrengen van het dampscherm is eenvoudig. Dat mag los op de bestaande vloer gelegd worden, waarbij de naden en de randen zorgvuldig worden afgeplakt. Daarop worden vervolgens de isolatieplaten aangebracht.

Welke premies kunt u krijgen voor zoldervloerisolatie?

Bovenop het feit dat zoldervloerisolatie sowieso al een van de meest rendabele vormen van isoleren is, wordt het door de Vlaamse gesubsidieerd in de vorm van belastingvermindering. Net als dakisolatie. Daarnaast komt u eventueel in aanmerking voor premies van de netbeheerders of gemeentelijke of provinciale subsidies. Een overzicht van premies en subsidies voor zoldervloerisolatie vindt u hier.


Gratis diagnose en offerte

Overweegt u zoldervloerisolatie? Bel ons dan nu op het gratis nummer 011 350 780 voor een vrijblijvende diagnose en prijsofferte. Of vraag hier uw offerte voor zoldervloerisolatie aan via e-mail.