Diagnose van uw woning?


Bel of doe een aanvraag

T. 011 350 780

Meer weten over mogelijke isolatiesubsidies?

Vloerisolatie

// Verhoogt uw comfort, verlaagt uw energierekening

Verhoog uw comfort

Een vloer die niet geïsoleerd is voelt koud aan en straalt ook koude uit. Om dat onaangename gevoel tegen te gaan draait u de verwarming onbewust een standje hoger, maar dat is uiteraard niet goed voor uw energierekening. En meer nog, het helpt niet.

De temperatuur van een goed geïsoleerde vloer schommelt rond de 20 graden. Dat is de omgevingstemperatuur waarbij mensen zich gemiddeld het meest comfortabel voelen. En aangezien koude voeten er in veel gevallen verantwoordelijk voor zijn dat u het helemaal koud hebt, is het isoleren van uw vloer echt geen overbodige luxe.

Iedere vloer - van kelder tot zolder - kan geïsoleerd worden. Zowel bij nieuwbouw als in bestaande woningen. Over de specifieke extra troeven van zoldervloerisolatie vindt u hier meer informatie.

Soorten vloerisolatie

Vloeren isoleren kan op verschillende manieren. Isolair adviseert u graag welke soort vloerisolatie in uw situatie het meest aangewezen is. En welke u het hoogste rendement oplevert.

Een verbouwing waarin oude draagvloeren gecombineerd worden met nieuwe vloerplaten in beton is nu eenmaal niet hetzelfde als het isoleren van vloeren in een nieuwbouw. Isolair heeft in ieder geval ruime ervaring in de meest uiteenlopende projecten en technieken.

  •  Isolatiemortel -  een isolatiemortel is een vloerisolatie waarbij de mortel gecombineerd wordt met EPS, cement en een hulpstof. De EPS parels geven de mortel zijn isolerende waarde en heeft een hoge druksterkte. 
    Bij Isolair hebben wij onze eigen ontwikkelde isolatiemortel "ULTRISO". Ultriso is één van de best isolerende mortels op de markt voor vloeren en platte daken. Het combineert unieke en technische troeven met een makkelijke plaatsing. En dat aan een betere prijs dan een traditionele vloeropbouw. Voor meer informatie: 
      www.ultriso.com
  • Harde isolatieplaten uit PUR - hebben een hoge isolatiewaarde en zijn gegarandeerd drukvast. Ze worden net als voor dakisolatie best in twee lagen kruislings over elkaar aangebracht. Zo worden de naden optimaal afgedicht. Harde isolatieplaten vragen wel een mooi egale ondergrond die hen gelijkmatig ondersteunt.
  • Gespoten PUR hardschuim - het is een uitvullings- en een isolatielaag die snel en op een willekeurige dikte kan aangebracht worden. Ook de ondergrond stelt geen vereisten. Het schuim hecht zich aan de meest ongelijke ondervloer en sluit aan rond leidingen of andere onregelmatigheden op of in de vloer. Daar staat tegenover dat de isolatiewaarde lager ligt dan die van harde isolatieplaten.


       

         

Vloerverwarming en vloerisolatie

Vloerisolatie is sowieso een verstandige investering. Maar in combinatie met vloerverwarming levert het een nog grotere besparing op. De isolatie onder de vloerverwarming voorkomt namelijk dat die ook uw kelder of kruipruimte gaat verwarmen.

Welke premies kunt u krijgen voor vloerisolatie?

Naast premies van de netbeheerders zijn er in tal van gemeenten ook goedkope of zelfs renteloze leningen te verkrijgen voor energiebesparende maatregelen. Ontdek hier voor welke premies of subsidies voor vloerisolatie u in aanmerking komt.

Gratis diagnose en offerte

Wenst u meer informatie over vloerisolatie voor uw bouw- of verbouwproject? Bel ons dan nu op het gratis nummer 0800 20 440 voor een vrijblijvende diagnose en prijsofferte. Of vraag hier uw offerte voor vloerisolatie aan via e-mail.